Üdvözöllek titeket a megújult blogomon

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.04.07.

Szabóné Csiby Hajnalka, Tiszi vagyok. Honnan jön a Tiszi név? Babaként a bátyám becézett így 😊 Kicsi baba helyett tiszi babát mondott és rajtam ragadt a Tiszi. Tehát immár majdnem 50 éve így szólítanak a szűk családomban és most már ti is!

Három fiammal, férjemmel és két kiskutyánkkal élek együtt. Életem nagy részében anya vagyok, feleség és minden, ami ezzel jár. De van egy része az életemnek, ami nem kapcsolódik a családomhoz. Tudtad, hogy 2006 óta készítek gyöngyékszereket? Nem? Akkor mesélek a neked róla. 

Ismered a Praktika magazint? Volt idő, amikor nem maradhattam le egy példányáról sem. Megjött és rögtön szebb lett a napom. Olvastam, kipróbáltam ezt-azt a benne levő kreatívságokból. Akkoriban még picur gyerekeim voltak, így számukra veszélyes dolgokkal nem mertem hosszan foglalkozni. Ezért is örültem meg, hogy az egyik magazin mellékleteként kaptam egy csomag gyöngyöt, hiszen kis helyen elfér, rögtön dobozolható. Nem tudtam mit kell vele kezdeni, de szépen csillogott. Majd a magazinban volt egy gyöngyfűzési minta, amihez ez a csomag gyöngy kellett. Sose fűztem addig. Azt sem tudtam, hogy tű kell hozzá, vagy csak a hozzá adott damil darabka kell a minta megfűzéséhez. Sokszor bontottam, kerestem a hibáimat, hogy miért nem tudom megfűzni. Végül elkészült a gyöngyfűzött bogyó és tudtam, hogy ezt a technikát meg kell tanulnom. Beírtam a google-ba, hogy gyöngyfűzés és minden oldalt megnéztem, fórumokat kerestem, tanultam és tanultam. Gyakran történt, hogy meg akartam fűzni egy egy mintát, de pont olyan gyöngyöm nem volt, így kreatívkodnom kellett. Ebből alakultak ki az első, kezdetleges ékszermintáim. 

Az első mintám a Rozetta medál mintája volt.

https://4.bp.blogspot.com/_v_uVilanqKU/SWNDD8w3qnI/AAAAAAAABBk/x6rexZNgVWI/s1600/rozetta2.JPG

Pár év eltelte után, már direkt nem akartam minta után fűzni. Hagytam, hogy szabadon szárnyaljon a képzeletem és így születtek meg az első mintáim, amikhez már rajzolt mintát is készítettem. 

Az így született ékszereim másoknak is megtetszettek és 2009-ben felkértek tanítani, amit örömmel elvállaltam. Az idők során több ezer saját mintát készítettem, több ezer ékszertervet valósítottam meg és még mindig nem érzem, hogy kifogynék az ötletekből, pedig ez már a 15. év. Szerencsésnek érzem magam, hogy az a munkám, amit szeretek csinálni. Hihetetlen inspiráló számomra még mindig a gyöngyök sokfélesége. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr: szeretem a kereket, a töltöttet, a kockásat, a színeset, a több lyukút, a pirosat, a feketét, a fehéret, stb. 😊 Néha úgy érzem, hogy nincs elég időm, mindenféle gyöngyöt kipróbálni. De azért igyekszem.

Ha meg akarod nézni a munkáimat, csak kattints át a webboltba, vagy keresd fel a régi blogomat, ahol dokumentálva vannak a kezdetektől a munkáim.

Hasonló bejegyzések

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Tegnap írtam egy rövid posztot a FB oldalamra (ha még nem látogattad meg és nem követsz, tedd meg, mert ott is sok-sok érdekességet osztok meg magamról és az ékszerekről: https://www.facebook.com/Tisziekszerek). A poszt tulajdonképpen csak egy rövid szöveg volt egy...

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Egy szóval is össze tudnám foglalni ennek a kérdésnek a válaszát: szürkébb! Bővebben? Sokkal szürkébb! Próbáljam még bővebben? Képzelj el egy átlagos reggelt, amikor készülsz, hogy dolgozni menj. Felkelsz, reggeli rutin és jön a ruha válogatás. Ha ékszer nélkül...

Hogyan előzzük meg a karácsonyi őrületet?

Hogyan előzzük meg a karácsonyi őrületet?

Eszembe jutott egy pár évvel ezelőtti karácsonyom. Olyan sok munka volt a karácsony előtti időszakban, hogy csak késő estéken és hétvégén volt időm a karácsonyi ajándékozásra gondolni. Tudtam, hogy körülbelül kinek mit akarok, de hiába kerestem, hiába kutattam, nem...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük