fbmetapix

Üdvözöllek titeket a megújult blogomon

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.04.07.

Szabóné Csiby Hajnalka, Tiszi vagyok. Honnan jön a Tiszi név? Babaként a bátyám becézett így 😊 Kicsi baba helyett tiszi babát mondott és rajtam ragadt a Tiszi. Tehát immár majdnem 50 éve így szólítanak a szűk családomban és most már ti is!

Három fiammal, férjemmel és két kiskutyánkkal élek együtt. Életem nagy részében anya vagyok, feleség és minden, ami ezzel jár. De van egy része az életemnek, ami nem kapcsolódik a családomhoz. Tudtad, hogy 2006 óta készítek gyöngyékszereket? Nem? Akkor mesélek a neked róla. 

Ismered a Praktika magazint? Volt idő, amikor nem maradhattam le egy példányáról sem. Megjött és rögtön szebb lett a napom. Olvastam, kipróbáltam ezt-azt a benne levő kreatívságokból. Akkoriban még picur gyerekeim voltak, így számukra veszélyes dolgokkal nem mertem hosszan foglalkozni. Ezért is örültem meg, hogy az egyik magazin mellékleteként kaptam egy csomag gyöngyöt, hiszen kis helyen elfér, rögtön dobozolható. Nem tudtam mit kell vele kezdeni, de szépen csillogott. Majd a magazinban volt egy gyöngyfűzési minta, amihez ez a csomag gyöngy kellett. Sose fűztem addig. Azt sem tudtam, hogy tű kell hozzá, vagy csak a hozzá adott damil darabka kell a minta megfűzéséhez. Sokszor bontottam, kerestem a hibáimat, hogy miért nem tudom megfűzni. Végül elkészült a gyöngyfűzött bogyó és tudtam, hogy ezt a technikát meg kell tanulnom. Beírtam a google-ba, hogy gyöngyfűzés és minden oldalt megnéztem, fórumokat kerestem, tanultam és tanultam. Gyakran történt, hogy meg akartam fűzni egy egy mintát, de pont olyan gyöngyöm nem volt, így kreatívkodnom kellett. Ebből alakultak ki az első, kezdetleges ékszermintáim. 

Az első mintám a Rozetta medál mintája volt.

https://4.bp.blogspot.com/_v_uVilanqKU/SWNDD8w3qnI/AAAAAAAABBk/x6rexZNgVWI/s1600/rozetta2.JPG

Pár év eltelte után, már direkt nem akartam minta után fűzni. Hagytam, hogy szabadon szárnyaljon a képzeletem és így születtek meg az első mintáim, amikhez már rajzolt mintát is készítettem. 

Az így született ékszereim másoknak is megtetszettek és 2009-ben felkértek tanítani, amit örömmel elvállaltam. Az idők során több ezer saját mintát készítettem, több ezer ékszertervet valósítottam meg és még mindig nem érzem, hogy kifogynék az ötletekből, pedig ez már a 15. év. Szerencsésnek érzem magam, hogy az a munkám, amit szeretek csinálni. Hihetetlen inspiráló számomra még mindig a gyöngyök sokfélesége. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr: szeretem a kereket, a töltöttet, a kockásat, a színeset, a több lyukút, a pirosat, a feketét, a fehéret, stb. 😊 Néha úgy érzem, hogy nincs elég időm, mindenféle gyöngyöt kipróbálni. De azért igyekszem.

Ha meg akarod nézni a munkáimat, csak kattints át a webboltba, vagy keresd fel a régi blogomat, ahol dokumentálva vannak a kezdetektől a munkáim.

Hasonló bejegyzések

Csomagolok! Azaz így csomagolom a rendeléseiteket

Csomagolok! Azaz így csomagolom a rendeléseiteket

Már egy ideje érik bennem ez a blogbejegyzés, mert sok privát kérdést és kérést kapok ezzel kapcsolatban, ideje nagy nyilvánosság előtt is leírni, hátha segít nektek. Tehát a kérdések: 1. Diszkrét-e a csomagolás vagy rögtön kiderül, hogy ékszer van benne? Nos,...

Vásároztam és válaszoltam

Vásároztam és válaszoltam

Tegnap, azaz vasárnap, vásárban voltunk Én és az Ékszereim. Jó kis vásár volt. Sokan kavarogtak azon a kis téren. Érdekes programok voltak, sok szép kézműves kiállító és az időjárás is kegyes volt hozzánk! A vevők mellett jó pár aranyos és kedves ember állt meg...

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, amely szerintük a legjobban illeszkedik majd az előttünk álló, új évhez. Az idei, azaz 2022-es év színe a Very Peri nevet kapta, amelyet a vállalat külön legyártatott, ilyen szín eddig nem létezett. Leatrice...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük