Molett vagy? Ilyen ékszereket hordhatsz bátran

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.12.04.
Molett vagy? Ilyen ékszereket hordhatsz bátran

Pár évvel ezelőtt Nagy Andrea írt nekem egy szösszenetet arról, hogy ha kicsit is kerekebb vagy, mit hordhatsz bátran az ékszereim közül. Mivel én is molett vagyok, elgondolkoztam azon, hogy én mit szeretek hordani és bevallom, sok mindenben egyetértek vele.

Ha végig olvasod és van más gondolatod róla, akkor kérlek írj, akár itt megjegyzést vagy keress meg Facebookon. Tanulni akarok 🙂

Köszönöm Andreának, hogy megírta nekem a gondolatait.

Ha molett nő vagy, biztosan te is hallottad már azokat a tanácsokat, amik szerint leginkább csak feketében kellene járnod, és a lehető legkevésbé feltűnő ékszereket hordanod, hogy beleolvadj a tömegbe.

De ékszert hordani jó, nőies, mókás, miért kellene lemondanod róla? Szerintem a molett nők igenis szuperül nézhetnek ki a megfelelő ékszerrel. A kérdés csak az, hogy milyet válassz.

Fülbevaló

Ha van rajtad néhány (vagy kicsit több) plusz kiló, az arcod formája is kerekebbé válik, ezért válassz hosszúkás formájú fülbevalót vagy lógós fazonút! Ezek nyújtják kicsit az arcot, ezért előnyösek. Ha szereted a színeket, itt legyél nyugodtan bátrabb! Mindenki azt fogja nézni, milyen szuper ékszert viselsz.

Rövid hajjal vagány külsőt érhetsz el, főleg ha feldobod egy nyújtott téglalap vagy ceruza alakú fülbevalóval. Kísérletezz bátran, hogy mi passzol a személyiségedhez és az arcodhoz!

(Tiszi megjegyzés: én a feltűnőbb színű fülbevalókat preferálom, mint például a Tűz gyöngybojt fülbevaló)

Nyaklánc, bross

A régi szabály azt mondja, aki molett és rövid a nyaka, ne viseljen még nyakláncot is, hiszen az feleslegesen kettévágja az alakot és még zömökebbnek mutat. Az új szabály szerint válassz inkább az alkatodnak megfelelő nyakláncot! Ne legyen túl vastag, és túl hosszú sem. A V-alakú láncok, vagy a medállal kiegészített darabok segítenek, hogy kicsit vékonyabbnak tűnjön a nyakad.

Itt használd ki a tested adta lehetőségeket, hiszen a dekoltázsod biztosan lekörözi a vékony lányokét! Egy csinos szabású ruha és a megfelelő nyaklánc a dekoltázsodra vonzza a figyelmet. Ráadásul, tudtad, hogy egy nagyobb medál sokszor épp a vékony lányokon mutat a legrosszabbul?

(Tiszi megjegyzés: az én személyes meglátásom, hogy a dekoltázsomra a figyelmet ráirányítani egy nagyobb és színesebb medállal/nyaklánccal tudom. Mint például az Esőerdő, szívmedál)

Ha ennek ellenére sem szeretnél nyakláncot, vagy épp nem szereted a dekoltázsodat mutogatni, akkor sem kell lemondanod az ékszerekről, mert a mell fölött elhelyezett bross hasonló hatást ér el, mégis visszafogott. Sokan szívesen hordják ezt a blézer hajtókájára tűzve, ez a praktika pedig alkattól függetlenül működik és segít nőiessé tenni akár egy unalmas irodai szettet is.

Karkötő, karperec

Ha a karod, különösen a csuklód is vaskos, akkor ez az az ékszer, ahol a kisebb vagy a visszafogott színű darabokat javaslom. Legyen csinos és az öltözékeddel harmonizáló darab, de a vastagsága ne haladja meg az 1 cm-t, vagy legyen bézs, fehér, halvány rózsaszín árnyalatú. Ha viszont a csuklód csinos és szívesen hangsúlyozod, jöhetnek kicsit nagyobb karkötők és lehetnek nyugodtan feltűnő színűek is.

(Tiszi megjegyzés: az én kedvenceim a gyöngyhorgolt karkötők. Ilyen például a Csokibronz gyöngyhorgolt karkötő)

Plusz egy praktika, ha sötét színű, hosszú ujjú felsőt viselsz, jól mutathat rajta egy csillogó karkötő.

Gyűrű

Gondoltál már egy nagyobb, feltűnő gyűrűre? Ha mindig is szeretted volna, de nem merted hordani ezeket a darabokat, mert féltél, hogy még vaskosabbnak mutatja az ujjaidat, van egy jó hírem. Az ujjaid egy millimétert sem változnak attól, hogy felhúzol egy szép gyűrűt. Persze tudom, a látszat néha csal, de én mégis azt javaslom, ha szép, ápolt körmeid vannak, viselj hozzá gyűrűt! Nem fogod megbánni!

(Tiszi megjegyzés: nem titok, hogy imádom a nagy és feltűnő gyűrűket. Szerintem akármilyen kézen, akármilyen ujjakkal jól állnak annak, aki hordja őket. Ha vaskosabbak az ujjak, akkor eltakarja, ha szép vékonyak, akkor meg kiemeli őket. A személyes kedvencem a Liora gyűrű.)
Bármilyen ékszer

Nos, igen, bármilyen ékszer jöhet. A lényeg csak annyi, hogy te jól érezd magad ezekben. Egy aranyszabályt érdemes talán betartani, de ez testalkattól független: ne legyen túl sok és túl kusza az összhatás. Szerencsére ez mindenkinek mást jelent, de ha az összkép megfelel az elvárásaidnak, máris jobban indul a nap! Hiszen ékszert hordani jó, nőies és mókás.

Hasonló bejegyzések

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, amely szerintük a legjobban illeszkedik majd az előttünk álló, új évhez. Az idei, azaz 2022-es év színe a Very Peri nevet kapta, amelyet a vállalat külön legyártatott, ilyen szín eddig nem létezett. Leatrice...

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Tegnap írtam egy rövid posztot a FB oldalamra (ha még nem látogattad meg és nem követsz, tedd meg, mert ott is sok-sok érdekességet osztok meg magamról és az ékszerekről: https://www.facebook.com/Tisziekszerek). A poszt tulajdonképpen csak egy rövid szöveg volt egy...

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Egy szóval is össze tudnám foglalni ennek a kérdésnek a válaszát: szürkébb! Bővebben? Sokkal szürkébb! Próbáljam még bővebben? Képzelj el egy átlagos reggelt, amikor készülsz, hogy dolgozni menj. Felkelsz, reggeli rutin és jön a ruha válogatás. Ha ékszer nélkül...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.