Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2022.01.01.
Pantone színskála

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, amely szerintük a legjobban illeszkedik majd az előttünk álló, új évhez. Az idei, azaz 2022-es év színe a Very Peri nevet kapta, amelyet a vállalat külön legyártatott, ilyen szín eddig nem létezett.

Veri Peri Pantone szín

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója mondta ezt egy interjúban: „Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel álljunk elő, mert most egy nagyon új látásmódot alakítottunk ki a világról. Szó szerint ez a legvidámabb és legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A vörös alaptónus miatt az újdonság erőt adó érzésével hat – és éppen az újdonság az, amit keresünk.”

Tudtátok, hogy a Pantone Intézet eredetileg egy festékgyár? Ám az évek alatt kinőtte magát és most leginkább az általa meghatározott színekről ismerjük, azaz a Pantone Színazonosító Rendszerről, ami a vállalat által szabadalmaztatott színreprodukciós rendszer. Ebben a rendszerben a színeket szabványosították, így a különböző gyártók termékei ennek alapján egyeztethetőek.

A Pantone évente kétszer titkos találkozókat szervez, melyen a különböző nemzetek csoportjai vitatják meg a színszabványokat. Két nap prezentáció és vita után választják ki a következő év színét. Érdekesség még, hogy a találkozó eredményét a Pantone Viewben teszik közzé.

Én, személy szerint, szoktam szeretni a Pantone Intézet színválasztásait. A tavalyi, azaz 2021-es szín a szürke és a vibráló sárga volt. Nagyon izgalmas kombináció volt, amit én is kedveltem. Például ezt a nyakláncot készítettem ebben a színben, amit megtaláltok a boltban: RoundShape medál szürke – sárga színben

RoundShape nyaklánc, szürke-sárga színű golyókkal

Viszont minden évben a pozitív korszellem és a természet színei mellett a Pantone a technológiai újításokból is merít inspirációt, ennek jegyében a 2022-es év színe kapcsán együttműködnek a Microsoft vállalattal. A Very Peri így olyan felületeken is visszaköszön majd, mint a PowerPoint, a Teams, az Edge, és a Windows felhasználó felületei.

Tehát az idei választás színeit nem csak nálam fogjátok felfedezni és remélem, hogy nektek is tetszeni fog, hiszen ez a kékes-lilás változat amúgy is a kedvencetek volt. Tavaly nagyon-nagyon sok kék ékszert vásároltatok. Igaz, azok még a farmerkékek és az élénk tengerkékek voltak. Hát most majd kicsit pirosítunk rajta.

Viszont, meglepő módon tavaly készült már nálam hasonló árnyalatban is ékszer. Egy érdekes szívmedál.

Szóval tanuljuk meg az új szín nevét, ami Very Peri fantázianevet kapta. Árnyalatában a már régebb óta használt periwinkle-hez hasonlítható. Kíváncsi leszek, hogy megszeretitek-e ezt a színt!

Hasonló bejegyzések

Molett vagy? Ilyen ékszereket hordhatsz bátran

Molett vagy? Ilyen ékszereket hordhatsz bátran

Pár évvel ezelőtt Nagy Andrea írt nekem egy szösszenetet arról, hogy ha kicsit is kerekebb vagy, mit hordhatsz bátran az ékszereim közül. Mivel én is molett vagyok, elgondolkoztam azon, hogy én mit szeretek hordani és bevallom, sok mindenben egyetértek vele. Ha végig...

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Szeretem azt, amit csinálok és ez végre így jó!

Tegnap írtam egy rövid posztot a FB oldalamra (ha még nem látogattad meg és nem követsz, tedd meg, mert ott is sok-sok érdekességet osztok meg magamról és az ékszerekről: https://www.facebook.com/Tisziekszerek). A poszt tulajdonképpen csak egy rövid szöveg volt egy...

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Milyen lenne a világ az ékszerek nélkül?

Egy szóval is össze tudnám foglalni ennek a kérdésnek a válaszát: szürkébb! Bővebben? Sokkal szürkébb! Próbáljam még bővebben? Képzelj el egy átlagos reggelt, amikor készülsz, hogy dolgozni menj. Felkelsz, reggeli rutin és jön a ruha válogatás. Ha ékszer nélkül...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.