fbmetapix

Kamélia vagy Nárcisz? Azaz itt a tavasz

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.04.20.

Igaz, hogy a napokban még havazást ígértek, de nekem már tavasz illat van a kertben. Nem, még nem bújt elő más, csak a hóvirág meg a nárcisz, illetve a szomszéd körtefája borult virágba. De tudom, hogy most már visszafordíthatatlanul jön a tavasz. Itt van a sarkon és hozza a megszámlálhatatlan virágot, amit imádok. Nekem főleg a virágok, a természet adja az inspirációt, a fűzéshez való kedvet. Az évek során, nagyon-nagyon sok virágot fűztem meg gyöngyből. Volt magnólia, nárcisz, hóvirág és mindenféle szirmos virág, ami akármihez is hasonlíthat (kaktuszvirág, szellőrózsa, stb.) A kép csak egy apró részletét mutatja be az évek alatt készült sok-sok virágomnak.

Tiszi_viragok.jpg

A virágok gyönyörűek. Kecsesek, színesek, életigenlőek. Kit ne inspirálna egy szépséges kamélia? Vagy egy gyönyörű nárcisz? A mindennapi sétáink alatt (két kiskutyát sétáltatunk naponta) imádom figyelni, ahogy a természet ébredezik, felébred és ereje teljében pompázik. Virágot hoz, majd termést, végül pompás színekkel elmegy aludni, hogy én újra a tavaszt várjam. Hát így alakulnak az ékszereim is. Virágok, színek és illatok. Kár, hogy a gyöngyékszereimbe csak az első kettőt tudom belevinni. Érdekes lenne egy rózsa illatú vörös rózsát fűzni!

A természet inspirációja mellett bőven inspirálnak még egyéb dolgok is. Ha egy szép festményt látok, máris elkezd dolgozni a kisördög, hogy egy-egy részletét hogy lehetne gyöngyből megoldani. Inspirálnak a színek is. Például, ha egy szép gyöngyöt meglátok egy különleges színben. Abból is rögtön készítenem kell valamit. Például ennek a karkötőnek az inspirációs első lépése a mentazöld színű gyöngyök voltak.

k20_5_57.JPG

De mesélhetek a megbízásokról is. Szeretem, ha kihívások elé állítotok, mert magát a tervezést is örömként élem meg. Például, ha születésnapi tortát kértek gyöngyből, amibe beletűzhető a gyertya is. 

e18_8_20.JPG

Vagy amikor valaki gyöngyből akar málnát látni. Gondoltad volna, hogy gyöngyből elkészíthető például egy fogtartó dobozka is? Vagy karóra szíja? Nem? Akkor gyöngyből fűzött szemüvegzsinórt sem láttál még? 

e14_5_3.JPG

Kíváncsi vagyok a következő ötletre. 😊 Mit fűzzek? Lámpabúrát? Kulcstartóra kis papucsot?

Lepj meg egy érdekes kéréssel és lássuk mi lesz belőle!

Hasonló bejegyzések

Nem tudod mit adj anyák napjára? Segítek!

Nem tudod mit adj anyák napjára? Segítek!

Kulisszatitok következik: 3 nagyfiam van. Nagyjából tisztában vagyok, hogy milyen nehézséget okoz nekik, hogy kitalálják az ajándékot nekem. Végül minden évben le egyszerüsítik és virágot kapok csokival. Ne értsétek félre, már annak is örülök, hogy látom, gondolkoztak...

Bepillantás a kulisszák mögé és megoldás egy problémámra

Bepillantás a kulisszák mögé és megoldás egy problémámra

Szeretem megmutatni nektek, a „hogyan készült” képeimmel, hogy egyik-másik ékszer milyen lépéssorozatban készül el teljesen, eladásra készre. Ezért mivel ebből a fülbevalóból most amúgy is sokat kellett elkészítenem, gondoltam jó alkalom lesz arra, hogy megmutassam,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük