Kamélia vagy Nárcisz? Azaz itt a tavasz

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.04.20.

Igaz, hogy a napokban még havazást ígértek, de nekem már tavasz illat van a kertben. Nem, még nem bújt elő más, csak a hóvirág meg a nárcisz, illetve a szomszéd körtefája borult virágba. De tudom, hogy most már visszafordíthatatlanul jön a tavasz. Itt van a sarkon és hozza a megszámlálhatatlan virágot, amit imádok. Nekem főleg a virágok, a természet adja az inspirációt, a fűzéshez való kedvet. Az évek során, nagyon-nagyon sok virágot fűztem meg gyöngyből. Volt magnólia, nárcisz, hóvirág és mindenféle szirmos virág, ami akármihez is hasonlíthat (kaktuszvirág, szellőrózsa, stb.) A kép csak egy apró részletét mutatja be az évek alatt készült sok-sok virágomnak.

Tiszi_viragok.jpg

A virágok gyönyörűek. Kecsesek, színesek, életigenlőek. Kit ne inspirálna egy szépséges kamélia? Vagy egy gyönyörű nárcisz? A mindennapi sétáink alatt (két kiskutyát sétáltatunk naponta) imádom figyelni, ahogy a természet ébredezik, felébred és ereje teljében pompázik. Virágot hoz, majd termést, végül pompás színekkel elmegy aludni, hogy én újra a tavaszt várjam. Hát így alakulnak az ékszereim is. Virágok, színek és illatok. Kár, hogy a gyöngyékszereimbe csak az első kettőt tudom belevinni. Érdekes lenne egy rózsa illatú vörös rózsát fűzni!

A természet inspirációja mellett bőven inspirálnak még egyéb dolgok is. Ha egy szép festményt látok, máris elkezd dolgozni a kisördög, hogy egy-egy részletét hogy lehetne gyöngyből megoldani. Inspirálnak a színek is. Például, ha egy szép gyöngyöt meglátok egy különleges színben. Abból is rögtön készítenem kell valamit. Például ennek a karkötőnek az inspirációs első lépése a mentazöld színű gyöngyök voltak.

k20_5_57.JPG

De mesélhetek a megbízásokról is. Szeretem, ha kihívások elé állítotok, mert magát a tervezést is örömként élem meg. Például, ha születésnapi tortát kértek gyöngyből, amibe beletűzhető a gyertya is. 

e18_8_20.JPG

Vagy amikor valaki gyöngyből akar málnát látni. Gondoltad volna, hogy gyöngyből elkészíthető például egy fogtartó dobozka is? Vagy karóra szíja? Nem? Akkor gyöngyből fűzött szemüvegzsinórt sem láttál még? 

e14_5_3.JPG

Kíváncsi vagyok a következő ötletre. 😊 Mit fűzzek? Lámpabúrát? Kulcstartóra kis papucsot?

Lepj meg egy érdekes kéréssel és lássuk mi lesz belőle!

Hasonló bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük