fbmetapix

Allergiás vagy?

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.09.28.

Sokszor azzal kerestek meg engem, hogy van-e olyan ékszerem, amit fémallergiásnak is tudok ajánlani. És a válaszom IGEN, VAN!
Van, mert a családomban elég sok az allergiás.
Van közöttünk „sima” pollenallergiás, de van olyan, aki napallergiás, illetve csípésre és macskaszőrre allergiás. Így eléggé megérint engem, ha úgy kerestek ékszert, hogy lehetőleg rozsdamentes szerelékek legyenek rajta, mert allergiásak vagytok a bizsuban lévő fémekre.

Már nagyon régen is próbáltam úgy elkészíteni az ékszereimet, hogy lehetőleg biztonságos legyen egy fémallergiásnak is. A gyöngyfűzött ékszereim között viszont még találhatsz olyat, ahol sima bizsu alkatrészekkel szerelékeltem. De kérésre bármelyiket át tudom úgy alakítani, hogy az nemesacéllal vagy gyönggyel legyen szerelékelve. Hogy lehet gyöngyből készíteni szerelékeket? Nem egyszerű, de mutatok példákat a régebbi munkáimból.

Ez egy karkötő kapcsolódás: a karkötő gyöngyeiből készítettem egy hurkot, majd egy virág gombot fűztem és ezzel lehet begombolni a karkötőt. Egyben ez a dísze is a karkötőnek!

Karkötő kapcsolása gyöngyből

A gyűrűsín a legegyszerűbb olyan alkatrész, amit gyöngyből meg lehet fűzni. Egy hátránya van, hogy tudni kell a jó méretet, mert a gyöngyfűzött sín nem méretre állítható később. Azt már csak bontani lehet és újrafűzni!

Gyűrűsín gyöngyből

Nyaklánc záródását is meg tudom oldani csak gyöngyökkel. Ráadásul még szépen is mutat, ugye?

Nyaklánc kapcsolása gyöngyből

Medálakasztókból az évek során nagyon sokfélét készítettem. Nagyon szépen mutatnak, mert a medálban használt gyöngyöket használom hozzá és ezért egy kerek egészt alkotnak.

Medáltartók gyöngyből

Egyedül a fülbevalókat nem tudom megoldani csak gyöngyből. De ahhoz ott vannak a nemes acél szerelékek, vagy ha minden kötél szakad, akkor a szilikon alapok.

Minden ékszerem leírásában megtalálod, hogy milyen minőségű alkatrészeket tartalmaz. Nagyon nagy része csak rozsdamentes acél! De ha egyéb kérésed lenne, akkor tegyél próbára, beszéljük meg mielőtt vásárolnál, szívesen segítek a választásban.

A képeken lévő ékszerek egy része elég régen készült, így ezeket ne keresd a választékomban.

Hasonló bejegyzések

Csomagolok! Azaz így csomagolom a rendeléseiteket

Csomagolok! Azaz így csomagolom a rendeléseiteket

Már egy ideje érik bennem ez a blogbejegyzés, mert sok privát kérdést és kérést kapok ezzel kapcsolatban, ideje nagy nyilvánosság előtt is leírni, hátha segít nektek. Tehát a kérdések: 1. Diszkrét-e a csomagolás vagy rögtön kiderül, hogy ékszer van benne? Nos,...

Vásároztam és válaszoltam

Vásároztam és válaszoltam

Tegnap, azaz vasárnap, vásárban voltunk Én és az Ékszereim. Jó kis vásár volt. Sokan kavarogtak azon a kis téren. Érdekes programok voltak, sok szép kézműves kiállító és az időjárás is kegyes volt hozzánk! A vevők mellett jó pár aranyos és kedves ember állt meg...

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

Kezdjük az új évet egy új színnel, új Pantone szín

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, amely szerintük a legjobban illeszkedik majd az előttünk álló, új évhez. Az idei, azaz 2022-es év színe a Very Peri nevet kapta, amelyet a vállalat külön legyártatott, ilyen szín eddig nem létezett. Leatrice...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük