Allergiás vagy?

0 hozzászólás

Írta: Csiby Hajnalka

2021.09.28.

Sokszor azzal kerestek meg engem, hogy van-e olyan ékszerem, amit fémallergiásnak is tudok ajánlani. És a válaszom IGEN, VAN!
Van, mert a családomban elég sok az allergiás.
Van közöttünk „sima” pollenallergiás, de van olyan, aki napallergiás, illetve csípésre és macskaszőrre allergiás. Így eléggé megérint engem, ha úgy kerestek ékszert, hogy lehetőleg rozsdamentes szerelékek legyenek rajta, mert allergiásak vagytok a bizsuban lévő fémekre.

Már nagyon régen is próbáltam úgy elkészíteni az ékszereimet, hogy lehetőleg biztonságos legyen egy fémallergiásnak is. A gyöngyfűzött ékszereim között viszont még találhatsz olyat, ahol sima bizsu alkatrészekkel szerelékeltem. De kérésre bármelyiket át tudom úgy alakítani, hogy az nemesacéllal vagy gyönggyel legyen szerelékelve. Hogy lehet gyöngyből készíteni szerelékeket? Nem egyszerű, de mutatok példákat a régebbi munkáimból.

Ez egy karkötő kapcsolódás: a karkötő gyöngyeiből készítettem egy hurkot, majd egy virág gombot fűztem és ezzel lehet begombolni a karkötőt. Egyben ez a dísze is a karkötőnek!

Karkötő kapcsolása gyöngyből

A gyűrűsín a legegyszerűbb olyan alkatrész, amit gyöngyből meg lehet fűzni. Egy hátránya van, hogy tudni kell a jó méretet, mert a gyöngyfűzött sín nem méretre állítható később. Azt már csak bontani lehet és újrafűzni!

Gyűrűsín gyöngyből

Nyaklánc záródását is meg tudom oldani csak gyöngyökkel. Ráadásul még szépen is mutat, ugye?

Nyaklánc kapcsolása gyöngyből

Medálakasztókból az évek során nagyon sokfélét készítettem. Nagyon szépen mutatnak, mert a medálban használt gyöngyöket használom hozzá és ezért egy kerek egészt alkotnak.

Medáltartók gyöngyből

Egyedül a fülbevalókat nem tudom megoldani csak gyöngyből. De ahhoz ott vannak a nemes acél szerelékek, vagy ha minden kötél szakad, akkor a szilikon alapok.

Minden ékszerem leírásában megtalálod, hogy milyen minőségű alkatrészeket tartalmaz. Nagyon nagy része csak rozsdamentes acél! De ha egyéb kérésed lenne, akkor tegyél próbára, beszéljük meg mielőtt vásárolnál, szívesen segítek a választásban.

A képeken lévő ékszerek egy része elég régen készült, így ezeket ne keresd a választékomban.

Hasonló bejegyzések

Hogyan előzzük meg a karácsonyi őrületet?

Hogyan előzzük meg a karácsonyi őrületet?

Eszembe jutott egy pár évvel ezelőtti karácsonyom. Olyan sok munka volt a karácsony előtti időszakban, hogy csak késő estéken és hétvégén volt időm a karácsonyi ajándékozásra gondolni. Tudtam, hogy körülbelül kinek mit akarok, de hiába kerestem, hiába kutattam, nem...

Kézműves, azaz kézzel készült

Kézműves, azaz kézzel készült

Tegnap javítgattam a fotóimat az egyik épp mostanában készült medálomról, hogy az a legjobb szögben feküdjön és fel tudjam tölteni a webboltba mint terméket. És eközben észrevettem, hogy megint van egy vágás a kezemen, ami nem tűnt fel és persze, ez most a...

Bepillantás a kulisszák mögé és megoldás egy problémámra

Bepillantás a kulisszák mögé és megoldás egy problémámra

Szeretem megmutatni nektek, a „hogyan készült” képeimmel, hogy egyik-másik ékszer milyen lépéssorozatban készül el teljesen, eladásra készre. Ezért mivel ebből a fülbevalóból most amúgy is sokat kellett elkészítenem, gondoltam jó alkalom lesz arra, hogy megmutassam,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük